Tanulni, tanulni, tanulni!

Az elmúlt heti mérkőzéseink sorozata az Ifjúsági csapatunk kalocsai szereplésével indult múlt csütörtökön. Nem számíthattunk könnyű mérkőzésre, mivel a Kalocsa csapata az elmúlt szezonban az ifjúsági bajnokság II.osztályában szerepelt. Ellenben srácaink minden dicséretet megérdemelnek, mivel az eredmény is tükrözi hogy csapatunk hősiesen küzdött, és helytállt a hazai csapat ellen!

A mérkőzés első 10 percében minimális különbséget tudott csak kialakítani a hazai gárda csapatunk ellen, majd az azt követő 5 percben 5 gólra növelte előnyét a házigazda. Borbándi István egy jól időzített időkéréssel helyre tette a fiúkat, aminek meg is látszott az eredménye! Csapatunk elkezdett felzárkózni, majd a 21. percben ki is egyenlítettek a fiúk. Az első félidő utolsó 9 percében fej-fej mellett haladtok a csapatok, viszont a hazai csapat tudott minimális 1 gólos előnnyel a félidőre vonulni. A második félidő első 5 perce ismét fej-fej melletti játékot hozott, majd a 37. percben srácaink megfordították az eredményt, és 2 gólra növeltük az előnyünket. A hazai csapat viszont ezt nem hagyta annyiban, gyorsan egyenlíteni tudtak, és a 45. percig felváltva estek a gólok. A 47. percben újabb fordulat áltt be a meccsen, ismét a hazai csapat vezetett 2 góllal. Ezt az előnyt tudta is tartani a pályaválasztó gárda, de az 52. percben ismét egyenlő volt az állás, sőt az 54. percben ismét mi vezettünk 2 góllal. Az utolsó 5 perc kiélezett mérkőzést hozott, viszont nem tudtunk élni előnnyünkel, és rengeteg rontott lövést követtünk el sajnos, amit az ellenfél meg is büntetett, azzal hogy, visszavették a vezetést a kritikusnak számító maradék 5 percben. Az utolsó percben támadtunk az egyenlítésért, viszont egy 20 másodperccel a vége előtt elkövetett technikai hiba megpecsételte a sorsunkat, és végül a Kalocsa otthon tudta tartani ellenünk a 2 pontot.

Borbándi István vezetőedző: Pontot, pontokat szerezhettünk volna, de amikor több gólos előnyre tehettünk volna szert, a rutintalanságunk győzött. Az utolsó 5 perc döntetlenről indult. Sajnos hamar akartuk támadásainkat befejezni aminek az eredménye a hibák sorozata volt. Büszkék lehetnek a fiúk még ha nem is nyertek, mert akartak, és küzdöttek.

Kalocsai KC - MK Pelikán - Siklós KC 38-36 (18-17)

FU20 III. osztály- D csoport 3. forduló

Játékvezetők: Bálint Barnabás, Török Kristóf Zoltán

Siklós: Brunyai (K) - Kiss, Tóth, Varga, Kozma D. 1, Ferenczi 7, Szabó, Pozsonyi 7, Mészárovics, Dávid 21

Vezetőedző: Borbándi István

Kalocsa: Wiedner, Bedics (K) - Argat 7, Harsányi 10, Lelesz 3, Urbán, Iván 2, Jelencsity 5, Csatai 2, Badó 9

Vezetőedző: Buzogány Szabolcs

Kiállítások: 2p illetve 5p

Hétméteresek: 4/2 illetve 3/1

Az eredmény alakulása: 5p: 3-2

                                      15p: 11-7

                                      25p: 16-16

                                      30p: 18-17

                                      45p: 28-27

                                      55p: 34-35

                                      60p: 38-36

 

Serdülő csapatunk Nagykanizsára látogatott az elmút szombaton, ahova sajnos ideiglenes kapussal utaztunk el. Először is köszönjük Nagyági-Abreu Alexnak hogy vállalta a kapus posztot. Mondhatjuk hogy csapatunk jól kezdte a mérkőzést, mivel az első 10 percben hol mi vezettünk, hol a hazai csapat, hol döntetlen volt az eredmény. Majd sajnos a 13. percben a hazai gárda megrázta magát és elépett csapatunktól először 4 góllal, majd 6 perc lefolyása után egy 7-0-ás sorozatot mutatva 20-10-re alakította az állást a pályaválasztó csapat. Ezt a 10 gólos előnyt tartotta is a Nagykanizsa, a félidőre 1 gólt tudtunk csak lefaragni így 9 gólos hátránnyal vonultunk pihenőre. A második félidő lényeges változást sajnos nem tudutt hozni, küzdöttünk, hajtottunk, kihoztuk magunkból a maximumot, de a mérkőzés végéig csak az eredmény után futottunk, és így végül a Nagykanizsa egy jókora előnyt felhalmozva magabiztosan megnyerte ellenünk a mérkőzést.

Csermák Gergő vezetőedző: Küzdöttünk, ahogy tudtunk. Ezen a mérkőzésen már sokkal összeszedetebben játszottunk, mint a korábbiakon. Támadásban sok jó megoldásunk volt, amiket sajnos többször is kihagyott ziccerek követtek. Ahogy az eredmény is mutatja, védekezésben rendkívül sokat kell fejlődnünk. 

Tungsram SE - MK Pelikán-Siklós KC 50-25 (23-12)

Siklós: Nagyági-Abreu (K) - Szabó 2, Tóth, Ábel, Farkas, Varga 2, Kozma D. 1, Pécsi, Ferenczi 11, Pozsonyi 6,  Kovács 3 

Vezetőedző: Csermák Gergő

Edző: Borbándi István

Nagykanizsa:  Tuboly (K) - Varga 13, Szilovics 3, Solymos 6, Végh, Hortobágyi 8, Hanusz 6, Pungor 14, Horváth , Zakócs, Laczó

Vezetőedző: Szabó Gergely

Kiállítások: 0p illetve 6p

Hétméteresek: 7/5 

Az eredmény alakulása: 5p: 3-2

                                      15p: 10-8

                                      25p: 20-10

                                      30p: 23-12

                                      45p: 39-19

                                      55p: 47-23

                                      60p: 50-25

 

Végül múlt hét vasárnap egy újabb korosztályunk kezdte meg szereplését az új idényben! Méghozzá az U14-es csapatunk vágott neki a mérkőzéseknek új vezetőedzőjükkel Balaskó Lászlóval. Kettő mérkőzést tudhatott maga mögött csapatunk Komlón. A tavalyi idényhez képest, ebben a korosztályban annyi lett a változás, hogy ettől az évtől nem kell vezetni hogy melyik játékos hány gólt lőtt az adott mérkőzésen, hanem csak a félidei eredményt illetve a végeredményt szükséges rögzíteni. Így hát csak az ott jelen lévők tudhatnak szolgálni pontos statisztikai adatokkal, de azt elmondhatjuk hogy sajnos nem indult jól a szezon kezdet az új vezetőedzőnek, és csapatának sem. Mind a kettő mérkőzést sajnos elvesztette csapatunk, de bízzunk az új edzőben, és a csapatban is, hogy sikeresebb folytatást láthatunk majd tőlük a szezon hátralévő részében. Természetesen megkérdeztük az újdonsült edzőt hogyan látta a két mérkőzést.

Balaskó László vezetőedző: Az első mérkőzéseim voltak a fiúkkal, így előzetesen nem voltak elvárásaim az eredményt illetően a csapattal szemben. Tekintve, hogy a keret jelenleg 8 játékosból áll, illetve látva a többi csapat fizikális és tudásbéli fölényét, a helyszínen a tisztes helytállás fogalmazódott meg bennem célként. Úgy gomdolom, hogy ezt sikerült és ehhez gratulálok a fiúknak. Ennek ellenére rengeteget kell még fejlődnünk, hogy felvehessük a versenyt az ellenfeleinkkel és idővel akár le is győzzük őket. Mind védekezésben, mind támadásban több bátorságra és nagyobb elszántságra van szükség, különösen igaz lesz majd a következő ellenfeleinkkel szemben. Folytatjuk az edzéseket és igykeszünk kihozni magunkból a maximumot. Reméljük, hogy ez előbb-utóbb eredményekben is tükröződni fog.

MK Pelikán-Siklós KC - Nagyatádi RKC SE 16-29 (8-16)

Gyermekbajnokság FU14 V. csoport (Baranya, Somogy, Zala)

Játékvezetők: Nagy-Iván Csaba, Szűcs Attila Árpád

Versenybíró: Ropoli Zoltán

Siklós: Bachmann (K) - Katona, Farkas M., Bogár, Sznopek, Tóth, Kovács, Dalmi

Vezetőedző: Balaskó László

Nagyatád: Kálsecz (K) - Supák-Kiss, Kovács, Andrási, Geszti, Jüngling, Rácz, Horváth

Vezetőedző: Jeszencsák Edvin Balázs

MK Pelikán-Siklós KC - Tungsram SE 10-22 (3-13)

Gyermekbajnokság FU14 V. csoport (Baranya, Somogy, Zala)

Játékvezetők: Rozina László, Ujvári László

Versenybíró: Ropoli Zoltán

Siklós: Bachmann (K) - Katona, Farkas M., Bogár, Sznopek, Tóth, Kovács, Dalmi

Vezetőedző: Balaskó László

Tungsram: Magasdi (K) - Bársony, Horváth, Kunics, Babos, Szabó, Gémesi, Báder, Kálovics, Czira-Mátés

Vezetőedző: Gilitsch Gergő

 

Hajrá Siklós!