Várni kell még a sikerre!

Ahogy a címből is érződik, serdülő és ifi csapatunknak nem úgy sikerültek a múlt heti mérkőzések ahogy szerették volna. Az út jó amit megkezdtek, de a sikerekre várni kell még egy kicsit.

Serdülő csapatunk múlt hét csütörtökön hazai pályán fogadta a Gézengúz UKC csapatát. Sajnos a mérkőzésre ismét nem tudtunk kiállni rendes kapussal, ismét Nagyági-Abreu Alex védte a hazaiak kapuját, aki lassan kezdi megszokni az új szerepkört, és már védésekkel is büszkélkedhet! Hazai találattal indult a mérkőzés, viszont a Gézengúz csapata gyorsan szeretett volna nagy különbségre szert tenni, ami a mi bánatunkra sikerült is nekik. A mérkőzés 10. percében már 8 góllal vezetett a vendég gárda. Ezt követően a vendég csapat sorozatban kihasználta az általunk eladott labdákat, és tovább növelte előnyét, de sajnos a magasságbeli és fizikális különbség is kiütközött a két csapat között. Olykor voltak szép megvillanásai csapatunknak amik természetesen gólt is eredményeztek, de ezekre egyből jött is vendégek által a válasz. Így a félidőre már óriási különbséget tudott kialakítani a vendég csapat. A második félidő sem hozott nagy változásokat, a vendég csapat továbbra is kíméletlenül kihasználta minden hibánkat, és eladott labdáinkat. Ebben a játékrészben is voltak szép megvillanásaink amikre a jövőben lehet építeni. A mérkőzés végére sikerült csapatunknak 20 gól feletti találatot jegyeznie, ám, mondhatjuk hogy egy sima mérkőzésen sikerült megszereznie a 2 pontot a vendég csapatnak, akiknek természetesen ezúton is gratulálunk. Nekünk pedig továbbra is az a feladatunk hogy tanuljunk és lépésről lépésre haladjunk, és a befektetett munka előbb vagy utóbb kifizetődik.

Borbándi István edző: Fejlődnek a fiúk, sok jó megoldást láttam, ami a jövőre nézve megalapozhatja a fiúk önbizalmát. Súlyban és magasságban viszont van mit behozni.

MK Pelikán-Siklós KC - Gézengúz UKC 23-57 (10-28)

FU18 III. osztály- D csoport 4. forduló, 30 néző 

Játékvezetők: Nagy-Iván Csaba, Németh Norbert

Siklós: Nagyági-Abreu (K) - Szabó 2, Pozsonyi 5, Csomor 2, Farkas Á. 4, Varga 4, Kozma D., Pécsi, Ferenczi 2, Bachmann 3, Ábel, Kovács 1, Kozma Zs.

Vezetőedző: Balog Zoltán

Edző: Borbándi István

Gézengúz: Murányi, Vén Zsadány, Jagicza Zs. (K) - Fuszenecker 4, Kovács M. 2, Baranyai 9, Wirth 5, Tamás 8, Petrács 3, Rimai 3, Jagicza Á., Kovács Á. 12, Mamuzsics 1, Mezei 1, Rács 7, Hegedűs 2

Vezetőedző: Béres Attila

Hétméteresek: 7/5 illetve 2/1

Kiállítások: 4p illetve 8p

Az eredmény alakulása: 5p: 1-6

                                      15p: 5-15

                                      25p: 9-25

                                     30p: 10-28

                                     45p: 15-44

                                     55p: 19-54

                                     60p: 23-57

 

Ifjúsági csapatunk is megméretette magát múlt szombaton, szintén hazai pályán a Nagyatád korosztályos csapata ellen. Csapatunk mondhatjuk hogy jól kezdte a mérkőzést, de csak az 5. percig bírtuk tartani a lépést, a Nagyatád ellen, akik ezután jobban felvették a ritmust és folyamatosan elkezdték növelni előnyüket, és 10 perc leforgása alatt már 10 gólos hátrányba került csapatunk. Ugyanúgy mint a serdülő mérkőzésen az eladott labdák száma ezen a meccsen is rengeteg volt, amiket itt is a jobb erőkből álló vendég csapat kíméletlenül megbüntetett. A félidő végéig tovább növekedett a vendég előny, és a hétközi serdülő mérkőzéshez hasonlóan 18 gólos hátránnyal vonulhattunk pihenőre. A második félidő egy 0-3-as vendég kezdéssel indult, amire pár perc után mi is tudtunk válaszolni egy beállós találattal. Viszont az öröm sajnos nem tartott sokáig, mert a vendég csapat kedvét nem szegte le a bekapott gól, és további gól gyártásba fogtak, ezzel még nagyobbra növelték az előnyüket. A mérkőzés végéig szereztünk még szép gólokat, viszont ezek csak szépségtapaszok voltak, mivel a vendégek a mérkőzés végére óriási különbséget tudtak kialakítani, amivel megnyerték a találkozót. Ezúton is gratulálunk nekik! Ezen a mérkőzésen is, főleg a mérkőzés elején megmutattuk azért, hogy tudunk szép gólokat és gólhelyzeteket mi is kialakítani, és ezekre lehet és kell is építenünk a jövőben!

Borbándi István vezetőedző: A Nagyatád három felnőttben is kezdő játékossal érkezett, és elnézve az adottságaikat egy súlyos vereségbe néztünk bele. Ami tetszett nagyon, hogy nem adtuk fel és figurális játékban jól teljesítettünk.A testi adottságokból szerzett előnyt még egyenlőre nem tudtuk kompenzálni, de ahogy telik az idő, az nekünk dolgozik. A motivácíót és a lelkesedést fent kell tartanunk, akkor át tudjuk vészelni ezt az időszakot. Gratulálok a fiúknak!

MK Pelikán-Siklós KC - Nagyatádi RKC SE 20-57 (11-29)

FU20 III. osztály- D csoport 4. forduló, 25 néző

Játékvezetők: Kertész Bálint, Miháldinecz József

Siklós: Brunyai (K) - Szabó, Tóth, Varga 4, Kozma D. 1, Ferenczi 8, Mészárovics, Pozsonyi 1, Benkő 3, Kiss 1, Kovács 2 

Vezetőedző: Borbándi István

Edző: Balog Zoltán

Nagyatád: Hevesi, Horváth (K) - Ritecz 4, Világos 9, Tóth, Faragó 9, Lipők 3, Medeg 5, Kanyar 14, Falusi 13

Hétméteresek: 1/0 illetve 2/1

Kiállítások: - 

Az eredmény alakulása: 5p: 4-5

                                      15p: 6-15

                                      25p: 8-25

                                      30p: 11-29

                                      45p: 14-41

                                      55p: 17-51

                                      60p: 20-57

 

Hajrá Siklós!